Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Oppladbare høreapparater

Ser laderen din slik ut?

Gå isteden til ZPower FAQ

 • > Hvor ofte skal jeg lade høreapparatene mine?

  Du bør lade høreapparatene hver natt. Litium-ion batteriet kan lades daglig, og det er ingen grunn til å lade batteriet helt ut før du setter høreapparatene på lading.

 • >Hvor lenge varer batteriene på en full opplading?

  Batteriets ytelse avhenger av flere faktorer, slik som innstillingene på høreapparatene, ditt hørselstap, lydmiljøet rundt deg, alderen på batteriet, og om du streamer lyd fra telefonen, TV, eller andre enheter.


  Eksempler på batterilevetid:

  • 24 timer med batteritid uten streaming.

  • 18 timer med batteritid med fem timer streaming.


  Om du opplever at høreapparatene ikke varer en hel dag, kan det være på tide å få batteriene skiftet hos din høreapparatleverandør.

 • > Hvordan plasserer jeg mine oppadbare høreapparater i laderen?

  Plasser høreapparatene i ladeporten så LED (lysene) på høreapparatene vender samme vei som LED (lysene) på laderen. Påse at høreapparatene starter ladingen (LED på begge høreapparatene lyser fast rødt). Om ikke høreapparatene er plassert riktig, lades de ikke.

   

  video-login 
 • > Hvordan kan jeg se at høreapparatene er fulladet?

  LEDene på høreapparatene lyser fast rødt når de lades. De skifter til fast grønn når høreapparatene er fulladet. Det tar tre timer å fullade høreapparatene om de er helt tomme.


  video-login 
 • > Hvor lang tid tar det å fullade høreapparatene?

  Er batteriet helt tomt, tar det omtrent tre timer å fullade høreapparatene.
  Når du lader et litium-ion batteri, fylles det raskest i begynnelsen. Så etter 30 minutter er batteriet 25 % ladet, og etter en time er batteriet på 50 % kapasitet.

 • > Hvor lenge kan jeg la høreapparatene stå i laderen?

  Laderen er det beste stedet å oppbevare høreapparatene dine. Hver gang du ikke bruker høreapparatene, plasserer du dem i laderen for lading. Dette sikrer at høreapparatene alltid er ladet.

 • > Hva skjer om jeg slår av laderen mens høreapparatene fortsatt står i laderen?

  Å slå av laderen slår høreapparatene , og de begynner å bruke strøm mens de er i laderen. Det er derfor viktig at laderen er tilkoblet en spenningskilde når høreapparatene er plassert i laderen.

 • > Hva slags strømkilde skal jeg bruke til laderen?

  Laderen har en strømplugg for stikkontakten. Det er mulig å lade med andre kilder via en USB port. Påse at USB porten er USB 2.0 kompatibel, minimum 500 mA. Eksempel på kilder: Powerbank, PC, Bil. Sjekk alltid at ladingen starter, for å sikre at strømkilden leverer tilstrekkelig med strøm til laderen.

 • > Høreapparatet blinker rødt når det plasseres i laderen?

  Dette indikerer en systemfeil. Vennligst kontakt din audiograf

 • > Hvordan slår jeg mine oppladbare høreapparater av og på?

  Høreapparatene dine slår seg automatisk på når du fjerner dem fra laderen. Høreapparatene dine slår seg automatisk av når du plasserer dem i laderen. Men du kan slå dem av og på manuelt.


  VIDEO: Hvordan slår jeg mine oppladbare høreapparater av og på

 • > Trenger jeg en tørker sammen med høreapparatene mine?

  Du bør ikke bruke en tørker om temperaturen overskrider +40 °C da Litium-ion batterier er følsome for varme, og kan ta skade.

  Alle Oticon Opn er testet og klassifisert etter IP68 standarden, noe som sikrer at de er vann- og støvtette, og de trenger derfor ingen tørker. Litium-ion batteriene inne i enheten er nano-belagt, noe som gjør at de motstår inntrengning av fukt.

 • > Kan jeg se batteristatusen i Oticon Companion-appen?

  Ja. Trykk på høreapparatikonet i fanelinjen nederst på startskjermen. Gjeldende batterinivå vises øverst på skjermen.

 • > Hva er et Litium-ion batteri?

  Ladbare litium-ion batteri teknologi er vanlig i forbrukerelektronikk. De er velegnet da de har stor kapasitet, og gir lengre driftstid og kort ladetid.

 • > Er litium-ion batterier temperatursensitive?

  Ja, til en viss grad. Lading må skje mellom +5°C to +40°C. Utenfor dette området vil laderen slutte å lade. Ladingen starter automatisk når temperaturen er innenfor driftsområdet +5°C to +40°C.

  Høreapparatene kan brukes om temperaturen er utenfor disse grensene.

 • > Varer litium-ion batterier lengre om du ikke lades hver natt?

  Det beste er å lade høreapparatene hver natt siden litium-ion batteriene ikke har behov for å bli helt utladet før neste lading. De har ikke noe “lademinne” slik andre batterityper har.

 • > Er det spesielle forholdsregler relatert til litium-ion batterier?

  Ja. Høreapparatet støttes av et ikke utskiftbart ladbart litium-ion batteri. Ikke forsøk å få tak i batteriet som sitter i høreapparatet. Batteriet kan bare skiftes av din høreapparatformidler.
  Om høreapparatet med litium-ion batteri eller et litium-ion batteri svelges eller plasseres i øret eller nesen, oppsøk lege øyeblikkelig.

   

  Vennligst påse at du er kjent med informasjonen om sikkerhet og håndtering, relatert til høreapparat, i den separate bruksanvisningen for høreapparatet.

 • > Kan jeg fly trygt med Litium-ion ladbare høreapparater?

  Ja, du kan trygt bruke dine høreapparater ombord i et fly og du kan ta laderen med ombord. Du kan også trygt pakke ned høreapparatene og lader i innskjekket bagasje.

 • > Hvordan setter jeg høreapparatene i flymodus?

  For å aktivere flymodus, trykk og hold den nederste delen av trykknappen i 7 sekunder. Trykker du på det ene høreapparatet aktiveres flymodus på begge.

  Når flymodus er aktivert, vil høreapparatene virke som normalt men Bluetooth® er slått av.

   

  VIDEO: Se hvordan du aktiverer og deaktiverer flymodus

 • >Hva skal jeg gjøre om jeg ikke skal bruke høreapparatene mine over en lengre periode?

  Om du må lagre høreapparatene mer enn 14 dager, er det viktig at de er fulladet. Slå av høreapparatet manuelt med trykknappene.

   

  Å lagre høreapparatene med fullt batteri sikrer at de fortsatt kan lades. Men, batteriene må fullades hver sjette måned. Dersom du ikke lader høreapparatene hver sjette måned, må de oppladbare batteriene skiftes.

 • > Kan jeg forsøke å starte høreapparatene på nytt ved å slå dem på igjen når de er tomme for strøm?

  Nei, om høreapparatet ditt går tom for strøm, plasserer du dem i laderen for lading. Du får ikke ekstra brukstid ved å starte høreapparatet på nytt.