Vi tenker på hjernen først

Hos Oticon utvikler vi høreapparater som hjelper hjernen i dens naturlige prosess for å forstå lyd. Vi kaller dette BrainHearing™

Men hva er BrainHearing?

Når det kommer til å utvikle høreapparater, trosset vi konvensjoner og tok en annen vei enn andre i industrien ved å fokusere på hjernens rolle i hørselen.

BrainHearing er vår unike og banebrytende tilnærming. Den fokuserer på å gi hjernen det den trenger for å forstå lyd, og gir brukerne en bedre forståelse av hvor lydene kommer fra.

[iframe src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=d8088ac7c705e02e774c98ac76cb0b8f&source=embed&photo%5fid=17401527" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Hvordan hjelper BrainHearing?

Når hjernen ikke mottar de riktige lydene den trenger, anstrenger den seg mer for å skape mening. BrainHearing gir hjernen tilgang til det fullstendige lydbildet og gjør den i stand til å fokusere på de mest relevante lydkildene.

BrainHearing hjelper hjernen på den naturlig måten den prosesserer lyd på. Hjernen bruker en firetrinns prosess for å forstå lyd – hvert trinn skjer samtidig.

1. Orientere

Med alle tilgjengelige lyder og detaljert romlig informasjon, kan hjernen orientere seg i lydmiljøet på en naturlig måte.

2. Separere

Den forsterkede kontrasten mellom elementene av den åpne lydopplevelsen, hjelper hjernen med å separere relevante lyder fra konkurrerende støy.

3. Fokusere

Med konstant tilgang til lyder, selv i komplekse miljøer, kan hjernen velge hvor den skal fokusere og refokusere.

4. Gjenkjenner

Å rebalansere lydene gjør de tydelige og lettere å gjenkjenne. Dette frigjør kapasitet i hjernen til å lagre og huske informasjon.

Høreapparater holder hjernen i form

Aktiv bruk av høreapparater vil gjøre det enklere for personer med nedsatt hørsel å delta i sosiale aktiviteter. Sosiale aktiviteter stimulerer sannsynligvis hjernen, noe som reduserer risikoen for akselerert kognitiv svikt. Professor Hélène Amieva fra University of Bordeaux i Frankrike diskuterer fordelene ved å holde hjernen i form.

Se videoen for å finne ut mer

Oticon Opn™ er en virkelig BrainHearing-løsning

Gi hjernen det den trenger for å høre bedre

Oticon Opn er rask og nøyaktig nok til å hjelpe hjernen med å forstå lyd, og gir hjernen tilgang til et lydbilde som alltid er åpent. Den reduserer lytteanstrengelse med 20 %, sørger for at brukere husker 20 % mer og øker taleforståelse med 30 %.*

Les mer om fordelene
Les mer om Opn

* Le Goff et al. 2016, Oticon hvitbok, http://oticon.global/evidence

Få de siste nyheten fra ekspertene våre

Møt audiografene og ekspertene våre, og hold deg oppdatert på de siste nyhetene, utviklingene og oppdagelsene innen høreteknologi og BrainHearing.

Følg Oticon-bloggen

  • Les mer om Oticon Opn

    Oticon Opn hjelper hjernen i prosessen for å forstå lyd.

  • Tilfredse Oticon Opn-brukere

    Se hva andre har å si om Oticon Opn.

  • Følg bloggen vår

    Hold deg oppdatert med de siste utviklingene innen hørsel.