Få hjelp hos en
audiograf

Hvis du har litt vanskeligheter med å høre, lønner det seg å få kontrollert hørselen hos en audiograf. En konsultasjon tar ikke lang tid og er helt smertefri. Få vite hva som skjer på hørselssenteret.

En audiograf spesialiserer seg på å identifisere, diagnostisere, behandle og overvåke hørselslidelser. Hovedmålet deres er å forsikre at din hørsel er så god den kan være, slik at et eventuelt hørselstap forstyrrer livet ditt så lite som mulig.

Ta en hørselstest

Besøk et hørselssenter for å ta en fullstendig hørselstest. Testen kan fastslå graden og typen på ditt hørselstap. Dette tar ikke lang tid og er helt smertefritt. Innen en time vil du ha resultatene på testen og en oversikt over tilgjengelige muligheter videre.

Finn ditt nærmeste hørselssenter

Forbered deg til besøket

Hvilke sitasjoner er vanskelige for deg? Vi har laget en liste over de mest vanlige symptomene ved hørselstap. Skriv ned hvor mange av disse som gjelder for deg og beskriv hvordan det påvirker deg. Legg også til mulige bekymringer du har med hensyn til hørselstapet eller høreapparater, slik at du kan diskutere dette med audiografen.

Liste over symptomer

Valg av riktig høreapparat

Det riktige høreapparatet kan rette på de fleste typer hørselstap. I tillegg til å analysere resultatet fra hørselstesten, vil audiografen også spørre deg om din livsstil, designpreferanser og budsjett. Basert på testen og samtalen vil audiografen kunne tilby deg forskjellige løsninger.

Les mer om høreapparater

Tre trinn til bedre hørsel
Bortsett fra å bli testet av en audiograf, spiller også legen din og kanskje også en venn eller et familiemedlem alle viktige roller på vår reise til bedre hørsel. Men den starter og slutter med den aller viktigste personen: DEG.

1. TA ANSVAR
FOR HØRSELEN DIN

Det å anerkjenne at du må gjøre noe med hørselsvanskene dine er det viktigste første steget. Hvis du får høreapparat er det viktig at du fortsetter utviklingen ved å bruke de hver dag.

Les våre tips for nye brukere

2. RÅDFØR DEG
MED LEGEN DIN

Legen din kan fastsette årsaken til hørselsvanskene. Ørevoks eller infeksjon kan forårsake midlertidig hørselstap. Hvis hørselstapet ikke kan behandles medisinsk, trenger du en fullstendig hørselstest.

Les mer om hørselstap

3. SPØR VENNER OG
FAMILIE OM HJELP

Ta med en god venn eller et familiemedlem til hørselstesten for å gi informasjon om din hørsel som du kanskje ikke har lagt merke til selv. Deres støtte er også viktig i løpet av de første dagene som høreapparatbruker.

Les om hva pårørende kan gjøre

Bekymrer tanken på høreapparater deg?


Jeg er for ung til å begynne med høreapparat
Rundt en av seks voksne har en viss grad av hørselstap. En moderne livsstil betyr at mange personer opplever problemer i lavere alder. Fordi hørselstap er gradvis, kan det hende du ikke engang er like klar over omfanget som dine nærmeste.

Jeg er på toppen av min karriere
Når du har hørselstap må hjernen din jobbe hardere for å plukke ut viktige lyder fra bakgrunnsstøy. Dagligdagse gjøremål som møter blir mer krevende og slitsomt. Høreapparat betyr at du kan forstå lyder og ord, så du enklere kan fokusere på samtalen.

Jeg vil ikke se ut som en med et hørselsproblem
Dagens høreapparater er chic, stilige og – fremfor alt – praktisk talt usynlige. Ingen andre trenger å få vite om det, og du vil raskt glemme at du bruker de selv. 

Jeg er OK med mitt hørselstap – hvorfor ta seg bryet?
Hørselstap kan ha en negativ effekt på dine forhold med andre. Å bruke høreapparat forbedre ikke bare din livskvalitet, men også for menneskene rundt deg. 

Ta en titt på hvor stilige og små høreapparater er, og finn din favoritt

Hvilken type høreapparat passer for deg?

Det finnes to typer høreapparat, som begge gir deg lyd av høy kvalitet. Valget ditt vil avhenge av dine personlige preferanser for diskresjon og funksjonalitet.

 • Bak-øret-høreapparater

  Diskret
  Passer til de fleste hørselstaptyper og grader
  Knapper som er enkle å bruke
  Bemerkelsesverdig tilkoblingsmulighet

   

   

  Få vite mer

 • Alt-i-øret-apparater

  Innsendingsalternativer
  For mildt til alvorlig hørselstap
  Spesialtilpasset til ørene dine
  Bemerkelsesverdig tilkoblingsmulighet*

  *Kun tilgjengelig i utvalgte stiler

   

  Få vite mer

 • Hvordan vår hørsel fungerer

  Vi hører med hjernen vår – ikke med ørene våre. Forstå den normal høreprosessen

 • Den første konsultasjonen

  Les om hva du kan forvente når du besøker en hørselsekspert for første gang

 • Tinnitus

  Hva er tinnitus, hvorfor får noen det, og hva kan gjøres for å lette symptomene

 • Finn et hørselssenter

  En audiograf kan teste hørselen din og utarbeide en behandling som passer deg