HVORDAN

Ta vare på høreapparatene dine

De hjelper deg å navigere gjennom livet. Derfor sørger vi for at høreapparatene tåler årevis med bruk og slitasje – så lenge du tar vare på dem.

Med noen få enkle tips kan du maksimere den forventede levetiden til høreapparatene dine, og sørge for at de fungerer ordentlig.

Hvor lenge varer et høreapparat?

Finn ut mer

Unngå fall, slag og støt

De små komponentene inne i høreapparatene er sterke, men ingen elektronikk er uslitelig. For å unngå å skade høreapparatene dersom du mister dem, bør du ha et mykt underlag når du håndterer dem – fremfor et hardt baderomsgulv. Når du ikke har på høreapparatene, oppbevarer du dem trygt i esken eller i en skuff.

Beskyttelse om sommeren

Vi svetter mer om sommeren, det kan føre til mer kondens på innsiden av høreapparatene dine. Se etter fuktighet i batteriskuffen, og tørk hvis nødvendig.

Når du ikke bruker høreapparatene holde dem borte fra direkte sollys og unngå å etterlate dem i en varm bil. Høreapparatenes plastikkdeksel kan smelte i ekstrem varme.

Vær oppmerksom på stranden

I tillegg til sjøen eksponerer du høreapparatene for saltvann, sand og solkrem. Saltvann kan etterlate saltkrystaller inne i høreapparatene, sand kan blokkere mikrofonporter og solkrem kan inneholde kjemikalier som kan skade plastikken på høreapparatet.

Unngå å berøre høreapparatene dersom du har sand på hendene. Ta av høreapparatene før du tar på solkrem, og hold dem unna saltvann.

Se etter kjemikalier i kosmetikk

Høreapparater kan skades av kjemikalier som finnes i noen produkter slik som hårspray, parfyme, etterbarberingsvann, solkrem, insektskrem og øredråper.

Du må alltid ta av høreapparatene før du bruker slike produkter, og la det gå nok tid til at produktet tørker. Husk så å tørke hendene dine før du setter høreapparatene på igjen. Når tiden kommer for å rengjøre høreapparatene, må du aldri benytte rengjøringsmidler eller løsemidler.

Les mer om trygg rengjøring av høreapparat

Kulde fører med seg kondens og tapper batteriene

Vinteren kan være tøff for høreapparatbatteriene. De sliter med å fungere i lave temperaturer, noe som gjør dem mindre effektive og fører til kortere batterilevetid. Prøv å oppbevare batteriene i romtemperatur. Dersom du tar med noen reservebatterier ut i kulden, ha dem i jakken slik at de holder varmen.

Plutselig temperaturendringer fra kaldt utenfor til varme rom inne kan føre til oppbygging av kondens inne i høreapparatene. Det kan være du må åpne batterilukene på kvelden, eller legge dem til tørking.

Se våre beste tips for en kald nyttårsaften

Pass opp for vann

Høreapparater er utformet for alle daglige livssituasjoner, inkludert regn og svette. Siden komponentene er nanobelagte, oppfyller Oticons høreapparater IP68-spesifikasjonene og kan overleve å være under 1,5 meter vann i opptil 30 minutter.

Men dersom fuktighet forblir på innsiden kan det påvirke batteriene, og føre til en midlertidig funksjonsfeil. Dersom høreapparatene blir våte, bør du åpne batteriskuffen om kvelden for å ventilere dem, eller vurder å anskaffe en tørkeboks.

Hva er forventet levetid for et høreapparat?

Så lenge du investerer i et kvalitetshøreapparat, har det en forventet levetid på mellom tre og syv år. Med godt vedlikehold trenger du ikke skifte ut høreapparatene dine ofte.

Dette er gjennomsnittet, og avhenger av type hørselshjelpemiddel. Alt-i-øret apparater varer gjerne opptil fem år, mens bak-øret høreapparater varer gjerne fem til seks år.

Det som er sikkert er at godt vedlikehold vil maksimere levetiden til høreapparatene dine.

 • Hørsel

  Visste du at hørselen vår er den eneste sansen som aldri sover?

 • Tilkobling til applikasjoner

  Hvordan tilkoble høreapparater med forskjellige enheter, slik som TV eller telefon, ved bruk av ConnectLine.

 • Nedlasting og support

  Finn videoer og instruksjoner for hvordan du bruker alle Oticons høreapparater og tilbehør.

 • Finn et hørselssenter

  Ta en hørselstest og motta hjelp og råd fra en autorisert Oticon-audiograf.