Bluetooth er en trådløs teknologi som kobler sammen mange enheter som vi bruker daglig, som hodesett, smarttelefoner, bærbare datamaskiner, høyttalere – og også høreapparater. Med Bluetooth-teknologi kan vi sende data som bilder, musikk, videoer og tale uten kabler.

Bluetooth-teknologi har tre forskjellige protokoller, hver har sine egne funksjoner og programvare.

LE Audio er den neste generasjonen Bluetooth. Den kombinerer fordelene ved Bluetooth Classic og Bluetooth Low Energy med lenger batteritid, flere tilkoblinger og flott lydkvalitet.
LE Audio er designet spesielt for lydoverføring og gir deg mulighet til å koble Oticon høreapparater direkte til enheter som støtter det, for eksempel Android-telefoner, nettbrett og Windows-PCer

Bluetooth Low Energy bruker mindre strøm enn Bluetooth Classic. Det er en standardprotokoll for kun dataoverføring. Apple, Android™ og Oticon har sine egne Bluetooth Low Energy-protokollversjoner for å sende lyd og andre dataformater i tillegg. Disse versjonene brukes i Oticon høreapparater og gjør at du kan streame lyd fra Apple- eller Android-enhetene dine.

Bluetooth Classic er den opprinnelige Bluetooth-teknologien. Den brukes oftest i enheter som trådløse hodesett, spillkontroller og mobiltelefoner. Oticon-høreapparater bruker ikke Classic Bluetooth.

Classic Bluetooth- og Bluetooth Low Energy-teknologiprotokoller kan ikke kommunisere med hverandre. Det er derfor Oticon høreapparater ikke kan kommunisere direkte med mange tilgjengelige enheter som bruker Classic Bluetooth.

I tillegg er standard Bluetooth Low Energy-protokollen designet for kun dataoverføring. På grunn av dette har Apple®, Android™ og Oticon alle utviklet sine egne Bluetooth Low Energy-protokoller for å kunne overføre lyd - samt andre dataformater.

LE Audio kombinerer fordelene ved Bluetooth Classic og Low Energy med lenger batteritid, flere tilkoblinger og flott lydkvalitet.

Hvordan kommuniserer Oticon Bluetooth-høreapparater med andre mobilenheter?

Bluetooth Low Energy brukes allerede i Apples mobilprodukter som iPhone, og gjør det mulig å streame lyd direkte fra iPhone, iPad og Mac til alle Oticon Bluetooth-høreapparater – uansett om det er telefonsamtaler, musikk eller annen lyd. Lydstreamingen er støttet av Apples håndfrie kommunikasjonsprotokoll.

Mange Android-telefoner støtter Android ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids)-protokollen og noen støtter LE Audio, noe som betyr at de kan streame lyd direkte til kompatible høreapparater. Klikk her for å se hvilke Android-enheter som støtter direkte streaming til Oticon-høreapparater.

Imidlertid støtter de fleste Android-enheter fortsatt bare trådløs Bluetooth-teknologi. Ettersom denne teknologien bruker mye mer strøm, bruker ikke Oticon høreapparater den - noe som betyr at direktestreaming fra ikke-ASHA-telefoner ikke er mulig. Det er her Oticon ConnectClip er nyttig!

ConnectClip er en enhet som kobler mobiltelefonen (Android eller iPhone) trådløst til Oticon Bluetooth-høreapparater. Siden ConnectClip fungerer med både Classic Bluetooth og Bluetooth Low Energy, kan den snakke til både høreapparatene og enhetene som bare har Classic Bluetooth-teknologi. Kommunikasjon mellom de to enhetene blir da mulig.

Den tilbyr også toveis lyd, noe som betyr at den kan streame stemmen din tilbake til telefonen. Denne toveisforbindelsen betyr at du kan nyte komforten av å ha handsfree telefonsamtaler med venner og familie.

ConnectClip er også nyttig når du trenger å lytte direkte til noens stemme - for eksempel i et overfylt eller støyende miljø. I dette tilfellet fungerer ConnectClip som en liten ekstern mikrofon som brukes av samtalepartneren din. ConnectClip fanger stemmen og streamer den direkte inn i ørene dine gjennom høreapparatene dine.

Hvis du vil lære mer om mulighetene for å koble høreapparatene til enhetene dine, inkludert telefonen og fjernsynet, kan du følge denne lenken for å lese blogginnlegget vårt om Oticon-tilkobling.