Bluetooth-teknologi brukes i mange av enhetene vi bruker i vår hverdag, inkludert hodetelefoner, smarttelefoner, bærbare datamaskiner, høyttalere og høreapparater. Bluetooth-teknologi gjør det enkelt å overføre data som bilder, musikk, videoer og til og med lyden av en stemme uten behov for kabler.

Classic Bluetooth er den originale Bluetooth-teknologien. Den brukes hovedsakelig i enheter som trådløse hodetelefoner, spillkontroller og mobiltelefoner.

Oticon høreapparater bruker en nyere teknologi kalt Bluetooth Low Energy som har den store fordelen at den bruker mye mindre strøm enn Classic Bluetooth. Dette sikrer lengre levetid for batteriene i høreapparatene.

Klassiske Bluetooth- og Bluetooth Low Energy-teknologiprotokoller kan ikke snakke med hverandre. Dette er grunnen til at Oticon høreapparater ikke kan kommunisere direkte med mange allment tilgjengelige enheter som bruker Classic Bluetooth.

Videre er standard Bluetooth Low Energy-protokollen kun designet for dataoverføring. Derfor har Apple®, Android ™ og Oticon alle utviklet sine egne Bluetooth Low Energy-protokoller for også å kunne overføre lyd - så vel som andre dataformater.

Hvordan kommuniserer Oticon Bluetooth høreapparater med andre mobile enheter?

Bluetooth Low Energy er allerede brukt i Apples mobile produkter som iPhone og iPad® .til alle Oticon Bluetooth-høreapparater - det være seg telefonsamtaler, musikk eller annen lyd. Lydstreamingen støttes av Apples LEA (Low Energy Audio) -protokoll.

Noen nyere Android-telefoner støtter den nye Android ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids) -protokollen, noe som betyr at de kan streame lyd direkte til kompatible høreapparater som Oticon More. Klikk her for å se hvilke Android-enheter som støtter direkte-streaming til Oticon More.

Imidlertid støtter de fleste Android-enheter fortsatt bare trådløs Bluetooth-teknologi. Ettersom denne teknologien bruker mye mer strøm, bruker ikke Oticon høreapparater den - noe som betyr at direktestreaming fra ikke-ASHA-telefoner ikke er mulig. Det er her Oticon ConnectClip er nyttig!

ConnectClip er en enhet som kobler mobiltelefonen (Android eller iPhone) trådløst til Oticon Bluetooth-høreapparater. Siden ConnectClip fungerer med både Classic Bluetooth og Bluetooth Low Energy, kan den snakke til både høreapparatene og enhetene som bare har Classic Bluetooth-teknologi. Kommunikasjon mellom de to enhetene blir da mulig.

Den tilbyr også toveis lyd, noe som betyr at den kan streame stemmen din tilbake til telefonen. Denne toveisforbindelsen betyr at du kan sette pris på komforten med å ha handsfree telefonsamtaler med venner og familie.

ConnectClip er også nyttig når du trenger å lytte direkte til noens stemme - for eksempel i et overfylt eller støyende miljø. I dette tilfellet fungerer ConnectClip som en liten ekstern mikrofon som brukes av samtalepartneren din. ConnectClip fanger stemmen og streamer den direkte inn i ørene dine gjennom høreapparatene dine.

Hvis du vil lære mer om mulighetene for å koble høreapparatene til enhetene dine, inkludert telefonen og fjernsynet, kan du følge denne lenken for å lese blogginnlegget vårt om Oticon-tilkobling.