Bygget på omsorg

Historien om Oticon begynner med en manns lidenskapelige ønske om å hjelpe sin kone til å leve et bedre liv, uhindret av hørselstapet hennes. Denne lidenskapen for å hjelpe mennesker med behov for hørselshjelp er det som har drevet oss gjennom det siste århundret, det som driver oss nå, og det som vil ta oss inn i det neste. 

Se videoen

Utforsk Oticons historie

 • 1902

  Det første kongelige høreapparatet

  Den 9. august 1902 bruker danskfødte Prinsesse Alexandra et høreapparat under hennes kroning som Dronning av England.

  Drevet av et inderlig ønske om å hjelpe sin hørselshemmede kone, drar Hans Demant fra Danmark til England for å kjøpe samme type hørselshjelpemiddel året etter.

 • 1904

  Hans Demant tar med hørselshjelpemidler til Danmark.

  Drevet av ønsket om å forbedre livet til sin kone og alle mennesker med behov for hørselshjelp, får Hans Demant på plass en kontrakt med General Acoustic Co. og begynner å importere og distribuere de første hørselshjelpemidlene i Danmark: de elektroniske Acousticon-apparatene.

 • 1910

  Hans sin sønn William, tar over.

  Hans Demants sønn, William, tar over selskapet etter farens død. William reiser til produksjonsanleggene i USA for å lære om fremstillingen og reparasjon av Acousticon hørselshjelpemidler.

 • 1929

  Effekten av Den store depresjonen

  I kjølevannet av 1. verdenskrig og det berømte børskrakket på Wall Street samme år, gjorde handelsrestriksjoner det vanskelig å importere ferdigvarer. Williams begynner å importere ukomplette apparater uten ledninger eller batterier og fullfører produksjonen på dansk jord.

 • 1940

  William produserer høreapparatkomponenter i Danmark

  Under 2. verdenskrig (1939-1945), får ikke William Demant importert varer fra hverken USA, England eller Frankrike. Han beslutter å produsere komponenter til de siste Acousticon-apparatene i Danmark. Han produserer så det første danske lisensierte hørselshjelpemiddelet — the Acousticus — en kopi av den originale Acousticon-modellen.

 • 1946

  Amerikansk-danske Hearing Corporation blir til

  Etter en uenighet med Dictograph-produktene (tidligere General Acousticon Company), inngår William Demant et samarbeid med den amerikanske høreapparatprodusenten, Charles Lehman. Sammen etablerer de amerikansk-danske Oticon Corporation, med hovedkontor i København.

 • 1954

  50-årsfeiring

  Oticon feirer 50 års virksomhet med alle 155 ansatte invitert til et arrangement i København. Oticon kan stolt omtale seg selv som ledende produsent av høreapparater til den danske offentlige sektoren.

 • 1965

  Oticon blir global

  Oticon utvider sin globale tilstedeværelse med åpningen av Oticon Corp. i USA. Oticon-selskaper etableres i Sveits, Norge, Tyskland, Skottland, Japan, Italia, New Zealand og Frankrike. De største oversjøiske markedene er England og Sverige, og senere Kina.

 • 1977

  Første Oticon i-øret apparat

  Inspirert av utviklinger internasjonalt, introduserer Oticon det første ultra-diskrete i-øret hørselshjelpemiddelet. Global konkurranse i frammarsj

 • 1991

  Tid for å tenke det utenkelige 

  Hovedkontoret flytter til en ny beliggenhet i Strandvejen. Under mottoet "Tid for å tenke det utenkelige" introduseres nye og revolusjonerende måter å jobbe på over hele selskapet.

  Ledet av Lars Kolind og Niels Jacobsen går Oticon inn i en ny transformerende fase. Niels Jacobsen tar senere over for å drive Oticon framover mot internasjonal suksess.

 • 1996

  Å gjøre det digitalt

  Oticon lanserer det første fullstendig digitale hørselshjelpemidlet, DigiFocus. Den avanserte lydforsterkningen programmeres for å passe til individets hørselstap. Dette tar oss et skritt nærmere full trådløs tilkoblingsmulighet som vi kan tilby i dag. 

 • 2004

  Vi feirer et århundre med omsorg

  Oticon introduserer slagordet "People First" og gjenkjennes verden over ikke bare som verdens nest største produsent av hørselshjelpemidler, men også for sin organisasjonsstruktur, teamarbeid og syn på sine ansatte. Oticon feirer sitt hundreårsjubileum 8. juni.

 • 2007

  Høreapparatet redefineres

  Oticon lanserer Epoq. To høreapparater kan nå kommunisere med hverandre kontinuerlig for å tilby er svært virkelighetsnært lydbilde. Den nye løsningen forteller mer om lydens type og opprinnelighet enn andre tilgjengelige løsninger, og har mulighet for tilkobling til f.eks. mobiltelefoner og musikkavspillere.

 • 2010

  People First tar steget inn i framtiden

  Oticon er sterkere enn noen gang. People First forblir vårt løfte, og reflekterer hvordan alt vi gjør alltid begynner med menneskene vi gjør det for.

 • 2014

  Vi hører med hjernen

  I dag hjelper Oticon høreapparater hjernen i forhold til hvordan den fungerer og forstår lyd.

  Den grunnleggende filosofien bak BrainHearing er å hjelpe hjernen din ved å gi den de forholdene den trenger for å gi mening til lyd – i stedet for å overbelaste den ved å skru opp volumet.

 • Finn et av våre kontorer

  I tillegg til hovedkontoret vårt i Danmark, har vi kontorer og distributører verden over.