Bedre hørsel begynner med hjernen

Hjernen din er den viktigste delen av hørselsløsningen. Dette er grunnen.

Hva om det fantes en måte å høre bedre på med mindre anstrengelser for hjernen?

Har du noen gang tenkt "Hørselen min er ok, hvis jeg bare konsentrerer meg hardt nok"? Eller "Mitt nåværende høreapparat er bra nok, jeg blir bare lett sliten når jeg bruker det"?

Hvis hjernen ikke får de rette lydene å jobbe med, må den anstrenge seg kraftig for å skape mening. Med BrainHearing™ får hjernen tilgang på det komplette lydbildet, noe som lar den fokusere på de mest relevante lydkildene. BrainHearing handler ikke om teknologi eller produktegenskaper. Det handler om den grunnleggende forståelsen av hvordan hørselen fungerer – og hvordan hjernen din forstår lyd.

Å høre er å tenke

Du hører med hjernen, ikke med ørene. Å høre, og spesielt taleforståelse, er en kognitiv og ikke en mekanisk prosess.

Ørene mottar lydene men det er i hjernen de prosesseres for å gi oss mening. Og mangler det lyder, vil hjernen prøve å fylle tomrommet – en som oftest vanskelig og slitsom prosess. Å kunne høre bra er ikke kun et spørsmål om å gjøre lydene høye nok. Det handler om å hjelpe hjernen med å forstå lydene du hører. Det er derfor vår tilnærming overfor hørsel er endret fra "øret først" til "hjernen først".

Dette vil BrainHearing
gjøre for deg

Med BrainHearing vil lydene i livet ditt ganske enkelt bli mer meningsfulle.

Den grunnleggende filosofien til BrainHearing er å hjelpe hjernen din ved å gi den forholdene den trenger for å skape mening fra lyd – i stedet for å overbelaste den ved å skru opp volumet. Dette reduserer belastningen på hjernen din (den kognitive belastningen) og gjør deg mindre sliten. Det gir deg også et mer naturlig og behagelig lydbilde, i stedet for bare å forsterke en lydkilde.

Hvordan BrainHearing utgjør en forskjell for barn

For å utvikle muntlige språkferdigheter, må barnet ditt ha tilgang på størst mulig spekter av talelyder og det mest fullstendige og tydelige lydsignalet som mulig. Inkludert i våre Sensei og Sensei SuperPower høreapparater, støtter Oticons kraftige BrainHearing-teknologi utviklingen av et bredt spekter av kognitive ferdigheter for barn med hørselstap. 

Oticons BrainHearing-teknologi leverer konsistent lydbehandling som passer overens med ditt barns behov på hvert nivå i utviklingen. Ettersom ditt barns kommunikasjonsferdigheter forbedrer seg, kan forbedringene ha positiv innvirkning på mange områder i hans eller hennes liv, inkludert ytelse på skolen, i sosiale relasjoner og til og med for ditt barns selvtillit.

Få vite hvorfor barns hørsel er så viktig

Hvordan BrainHearing forandrer måten du hører på 

Når lyden går inn i øret og kommer fram til hjernen, er det fire grunnleggende funksjoner som hjernen utfører for å forstå lyden.

BrainHearing er designet for å hjelpe hjernen med å gjøre alt dette: 

1. Orientere i forhold til plassering av lyder, ved bruk av begge ørene
2. Separere lydkilder
3. Fokusere på det som er viktig
4. Gjenkjenne hva hver lyd er og forstå den. 

Alt dette skjer samtidig i hjernen.

BrainHearing-teknologi hjelper hjernen med å omdanne lydene fra livet ditt til mening, samtidig som konteksten rundt deg bevares. BrainHearing støttes av et antall funksjoner, blant annet: Spatial Sound, Speech Guard, Free Focus og YouMatic.

Opplev BrainHearing med din egen hjerne

Ord strekker ikke alltid til. For å få fullt utbytte av BrainHearing, bør du la din egen hjerne oppleve forskjellen. Spør din lokale audiograf om å utstyre deg med Oticon høreapparat med BrainHearing-teknologi – og la hjernen din dømme.

Finn en audiograf i nærheten

 • Få innsikt

  For å utforske filosofien bak BrainHearing videre, kan du lese om den siste fagfellevurderte forskningen her.

 • Finn høreapparat med BrainHearing

  Utforsk våre høreapparater for å se hvor du kan få den fullstendige BrainHearing-opplevelsen.

 • BrainHearing for barn

  Å få riktig input til hjernen er avgjørende for barnets utvikling. Det er der BrainHearing kan hjelpe til.

 • Hørsel

  Visste du at hørselen vår er den eneste sansen som aldri sover?