introbanner-compatibility

Oticon ON

Ofte Stilte Spørsmål

Kompatibilitet med høreapparater

Hvis du vil vite mer om kompatibiliteten til dine Oticon-høreapparater med smarttelefonen, Oticon-apper eller tilkoblingsprodukter, vennligst klikk her

Generell informasjon

Ja, Oticon ON er tilgjengelig for både Apple- og Android-enheter. Funksjonene er generelt de samme for begge systemene, men noen funksjoner kan være begrenset til det ene eller det andre operativsystemet.

Oticon ON kan lastes ned fra Apple App Store® eller Google Play ™ store. Bare installer appen på smarttelefonen din som du ville gjort med andre apper.

Ja, Oticon ON er gratis å laste ned, og alle funksjoner (inkludert internett/IFTTT-funksjonen) er også gratis å bruke.

Ja, appen har en 'Demo' -modus du kan bruke til å se på funksjonene og se om du liker det. Selvfølgelig må du koble Oticon ON til Oticon høreapparatene dine for å oppleve alle fordelene.

Nei, du kan bruke de fleste funksjonene i Oticon ON uten å opprette en konto. Kun HearingFitness ™ og IFTTT-funksjonene krever en konto for å komme i gang.

Oticon håndterer personopplysninger i samsvar med lokale forskrifter. Vennligst se vår Oticon ON personvernforordning for mer informasjon.

Paring

Du finner all informasjonen du trenger om å koble høreapparatene dine til Apple- eller Android-enheten din på denne siden

Ja, det er mulig å koble høreapparatene til flere enheter samtidig. Vi anbefaler imidlertid å koble høreapparatene dine til en enhet av gangen, for å sikre at enheten du bruker er den som har full kontroll. Dette vil bidra til å forenkle prosessen med å streame lyd gjennom høreapparatene.

Tilkoblingsområdet er opptil 10 meter, avhengig av miljøet du er i og konfigurasjonen i hjemmet ditt.

Egenskaper

Ja, Oticon ON lar deg justere volumet på høreapparatene dine diskret eller mute/avmute dem på. Du kan velge å kontrollere begge høreapparatene på samme måte, eller å justere volumet på venstre eller høyre side hver for seg. Du kan også bruke appen til å bytte til et annet program.

Ja, du kan bruke Oticon ON for å holde øye med høreapparatets batterinivå. Du kan også konfigurere appen din for å motta et varsel når høreapparatet har lavt batterinivå.

Ja, Tinnitus SoundSupport-funksjonen i Oticon ON genererer lyder for å gi midlertidig lindring for pasienter som lider av tinnitus, som en del av et tinnitus-stryringsprogrammet. Denne funksjonen vil bare være tilgjengelig i appen hvis audiografen din aktiverte tinnitus-funksjonen når de forsynte deg med høreapparatene dine. Kontakt audiografen din for å få vite mer.

Ja, Oticon ON inkluderer en ekstern mikrofonfunksjon, tilgjengelig for Apple-enheter. Den lar deg bruke telefonen din som en mikrofon, som du kan gi til samtalepartneren din, og bruke høreapparatene dine som hodetelefoner, slik at stemmen deres streames direkte inn i øret ditt. Dette kan hjelpe deg med å høre stemmen deres tydeligere - selv på avstand - og det kan også redusere effekten av omgivelsesstøy.

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Oticon ON for Android-enheter, men du kan i stedet bruke Oticon ConnectClip som en ekstern mikrofon.
Les mer på denne siden

Hvis du har en Apple-enhet, kan du bruke den eksterne mikrofonfunksjonen. Åpne hovedskjermbildet for fjernkontroll i Oticon ON, og velg et av de generelle programmene. Den eksterne mikrofonfunksjonen kan aktiveres ganske enkelt ved å trykke på mikrofonikonet nederst til høyre på skjermen. Når ikonet blir grønt, aktiveres den eksterne mikrofonen. Gi telefonen til samtalepartneren din og be dem snakke i mikrofonen. Stemmen deres vil bli streamet direkte inn i øret ditt. For å fullføre, bare trykk på ikonet igjen.

‘Finn høreapparatet mitt’ funksjonen er et praktisk verktøy som viser deg den nøyaktige GPS-plasseringen til høreapparatene dine til enhver tid, eller hvor de var forrige gang de ble slått på og koblet til appen. Denne funksjonen kan være veldig nyttig hvis du har mistet høreapparatene og trenger litt hjelp til å få dem tilbake.

Du trenger en Oticon TV-adapter hvis du vil streame lyd fra TV-en din til høreapparatene dine. Oticon ON er en enkel måte å kontrollere volumet på lyden du streamer og styre ekstern omgivelseslyd. Du kan bruke flere TV-adaptere for å streame lyd fra mange TV-er; I så fall hjelper Oticon ON deg med å kontrollere og navngi hver av tilkoblingene dine - slik at du for eksempel kan bytte mellom dem når du bestemmer deg for å se på TV i et annet rom.

Ja, Oticon ON lar deg også kontrollere andre tilkoblingsprodukter fra Oticon, for eksempel ConnectClip eller EduMic. Den gjør det lettere å justere volumet og hjelper deg med å kontrollere mengden omgivelseslyd som blir tatt opp av høreapparatene dine.
Du kan lese mer om Oticon-tilkoblingsprodukter på denne siden

Ja, alle Oticon Bluetooth-høreapparater er 'Made for iPhone' (MFi) og lyd kan streames fra iPhone, iPad eller iPod touch direkte til høreapparatene dine. Du trenger ikke Oticon ON for å streame lyd fra Apple-enheten din. ​

Hvis du har kompatible høreapparater og en kompatibel iPhone, kan du nyte godt av helt håndfrie telefonsamtaler ved å koble høreapparatene direkte til iPhone via Bluetooth.

Hvis høreapparatene dine eller iPhone ikke er kompatible med nyeste fullstendig håndfrie kommunikasjon, må du bruke ConnectClip for å aktivere håndfrie samtaler, eller snakke inn i mikrofonen til din iPhone.

• Hvis du har en Android-smarttelefon som støtter Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA) og høreapparater som støtter direkte streaming fra Android, kan du streame lyd fra telefonen direkte til høreapparatene, inkludert telefonsamtaler. Ved å bruke ConnectClip kan du bruke handsfree-funksjonen.

Du trenger ikke Oticon ON for å ringe handsfree samtaler med ConnectClip og smarttelefonen.

• Hvis Android-enheten din ikke støtter ASHA, eller hvis du har høreapparater som ikke er kompatible med direkte streaming fra Android, trenger du ConnectClip som en mellomenhet for å streame lyd til høreapparatene dine. Lyden overføres frem og tilbake mellom enheten og høreapparatene dine via ConnectClip. Du drar også nytte av friheten til å ringe og motta handsfree samtaler; høreapparatene dine blir hodetelefonene dine og ConnectClip blir din mikrofon.

Du trenger ikke Oticon ON for å ringe handsfree samtaler med ConnectClip og smarttelefonen.

Sjekk om din telefon er kompatibel

HearingFitness-funksjonen i Oticon ON lar deg ta større kontroll over måten du bruker høreapparatene på. Den kan brukes til å sette mål med hensyn til hvor mye du bruker høreapparatene, overvåke fremdriften du gjør og forbedre din hørselsadferd.

Internett-funksjonen i Oticon ON lar deg koble høreapparatene dine til andre internettkoblede enheter. Du kan til og med angi dine egne smarte tilkoblinger, for eksempel ved å slå på høreapparatet ditt, kan du starte kaffemaskinen din, eller du kan motta et varsel i høreapparatene når noen ringer på døren.
Du finner mer informasjon om internett og fordelene ved å bruke IFTTT-tjenestene på denne siden

Internett/IFTTT funksjonen?

‘If This Then That’ (IFTTT) er en tredjepartstjeneste som lar deg automatisere hvordan høreapparater, husholdningsapparater, apper og nettsteder fungerer med hverandre gjennom tilpasningsbare regler.

Ja, du må opprette en Oticon-konto og en IFTTT-konto.

Følg instruksjonene i internett-delen i appen for å komme i gang.
Du kan også finne mer informasjon om hvordan du bruker tjenesten på denne siden

Ja, det er trygt. Du har kun ansvaret for å designe dine egne tilkoblinger til andre enheter, og disse er fullstendig personlige og ikke synlige for andre mennesker. Forsikre deg om at du alltid beskytter påloggingsinformasjonen din nøye.

Nei, bruk av denne funksjonen krever ikke ekstra strøm, så det vil ikke påvirke batterilevetiden.

Ja, bare sørg for at de nye høreapparatene er kompatible med Oticon ON. Når de nye høreapparatene er paret med telefonen din, kan du fortsette å bruke IFTTT-tjenestene dine sammen med de nye høreapparatene gjennom Oticon ON.

Du kan deaktivere denne funksjonen (og senere slå den på igjen) direkte via Oticon ON.

Streamingutjevner

En utjevner er som et “filter” som kan justere lydstyrken til spesifikke frekvensbånd. En streamingutjevner, som den i Oticon ON, kan brukes til å justere lyden du streamer til høreapparatene dine (for eksempel musikk, en podcast, en lydbok, lyd fra en film eller en video, lyd streamet fra en ekstern mikrofon ). Dette gir deg litt ekstra kontroll over den streamede lyden du hører, noe som betyr at du kan nyte en personlig lytteopplevelse.

Streamingutjevneren lar deg justere lydstyrken til tre frekvensområder (bånd): Lav (basslyd), Midt (mellomtonelyd) og Høy (diskantlyd). Du kan justere volumet på hvert bånd separat, for å nå lyden som føles mest behagelig og balansert for deg.

For hvert bånd kan du øke volumnivået opp til + 6dB eller redusere det til -12dB.

For iPhone eller iPad som brukes med Oticon Bluetooth-høreapparater*, for Android-telefoner som støtter ASHA brukt med ASHA-kompatible høreapparater:

Streamingutjevnerknappen vises på fjernkontrollskjermen (i alle program unntatt Tinnitus-programmer). Når du streamer, er knappen aktiv (grønn farge), og endringene i utjevnerinnstillingene kan høres umiddelbart i høreapparatene dine. Når du ikke streamer, er knappen ikke aktiv (grå farge); Du kan fremdeles endre utjevnerinnstillingene, og innstillingene du har valgt vil bli brukt når du begynner å streame. Lyden du utjevner ved hjelp av streamingutjevneren er kun lyden du streamer, og ikke den generelle lyden rundt deg som blir plukket opp av høreapparatets mikrofoner.

For Android-telefoner som ikke støtter ASHA, for Android-telefoner som støtter ASHA, men brukes med høreapparater som ikke er ASHA-kompatible:

Streamingutjevnerknappen vises på fjernkontrollskjermen så snart du begynner å streame lyd til høreapparatene dine ved hjelp av en annen Oticon-enhet (ConnectClip, EduMic eller TV-adapter). Når streamingen stopper, vil knappen forsvinne fra skjermen - til neste gang du streamer lyd igjen. Lyden du utjevner ved hjelp av streamingutjevneren er kun lyden du streamer, og ikke den generelle lyden rundt deg som blir plukket opp av høreapparatets mikrofoner.

*Alle Oticon Bluetooth-høreapparater støtter streamingutjevnerfunksjonen, bortsett fra Oticon Opn og Oticon Siya.

Er telefonen min kompatibel?

Når du trykker på streamingutjevningsknappen, åpnes en ny skjerm som viser de tre frekvensbåndene. Du kan justere lydstyrken ved hvert bånd ved å bruke den tilhørende glidebryteren.

Hvis du har gått ut fra streamingutjevningsskjermen, trykker du på den angitte knappen igjen. Trykk på GJENOPPRETT STANDARD-knappen under skyveknappene for å gå tilbake til standardinnstillingene (0 dB for hvert bånd).

Ja. Når du streamer lyd gjennom en Oticon-enhet, vil du se streamingutjevningsknappen på fjernkontrollskjermen. Bare trykk på den for å begynne å justere lyden du streamer fra disse enhetene. Når streamingen stopper, forsvinner knappen til du fortsetter streamingen.

Ja, du kan bruke streamingutjevneren til å finjustere lyden når du hører på musikk - forutsatt at denne lyden streames til høreapparatene (fra telefonen, TV-adapteren eller ConnectClip). Strømningsutjevneren fungerer ikke hvis du spiller musikk på vanlige høyttalere.

Ja, det kan du.

Når du streamer lyd til høreapparatene mens du er i Oticon ON:

Endringene i utjevnerinnstillingene kan høres umiddelbart i høreapparatene dine. Dette er tilfelle når du bruker apper som fortsetter å streame selv i bakgrunnen (dvs. streaming-appen er fortsatt åpen, men ikke synlig på skjermen).

Når du ikke streamer lyd ennå, eller når du bruker en annen app som stopper streaming når den er i bakgrunnen (dvs. streaming-appen er fortsatt åpen, men ikke synlig på skjermen):

For iPhone og iPad brukt med alle Oticon Bluetooth-høreapparater* eller for Android-telefoner som støtter ASHA brukt sammen med ASHA-kompatible høreapparater, kan du endre utjevnerinnstillingene – de nye innstillingene du har valgt vil bli implementert når streamingen starter på nytt. For Android-telefoner som ikke støtter ASHA, eller for Android-telefoner som støtter ASHA, men som brukes med høreapparater som ikke er ASHA-kompatible, kan du bare endre innstillingene for streamingutjevning mens du streamer.

*Alle Oticon Bluetooth-høreapparater støtter streamingutjevnerfunksjonen, bortsett fra Oticon Opn og Oticon Siya.

Er telefonen min kompatibel?

Ja, det kan du.

Ja. Du kan bruke streamingutjevneren til å finjustere stemmen til samtalepartneren din når du bruker den eksterne mikrofonfunksjonen i Oticon ON. Denne funksjonen er kun tilgjengelig for iOS-enheter.

Nei, streamingutjevneren kan ikke justere lyden som blir tatt opp av høreapparatets mikrofoner. Du kan bare utjevne lyden som er streamet fra andre kilder (enten andre Oticon-enheter eller andre apper).

Ja, streamingutjevneren husker innstillingene dine når du begynner å streame fra en annen app eller en annen enhet - så lenge du holder Oticon ON aktiv (du kan bytte til en annen app, men du bør holde Oticon ON aktiv i bakgrunnen). Du kan gå tilbake til Oticon ON når som helst dersom du vil justere innstillingene igjen.

Nei, når appen lukkes, blir innstillingene gjenopprettet til standard (0 dB for hvert bånd). Gå tilbake til Oticon ON når du vil justere innstillingene på nytt.

Ja, innstillingene for streamingutjevning blir husket av Oticon ON så lenge du holder den aktiv (du kan bytte til en annen app, men du bør holde Oticon ON aktiv i bakgrunnen). Når høreapparatene er startet på nytt, vil appen bruke de samme innstillingene på høreapparatene på nytt.

Hvis du bare starter et høreapparat på nytt (og har to høreapparater), vil appen lese streamingutjevnerinnstillingene fra det andre høreapparatet og gjenopprette disse innstillingene på høreapparatet som startes på nytt.

Nei, de valgte innstillingene vil imidlertid bli husket og brukt så lenge Oticon ON forblir aktiv (selv om det bare er i bakgrunnen).

Dette alternativet er for tiden kun tilgjengelig i Oticon ON-appen for hvit, rosa eller rød støy. Dessverre finnes ikke dette alternativet for maritim støy.